onsdag den 31. marts 2010

8 haiku i svensk antologi


I marts 2010 udkom den svenske antologi Fri Haiku 2010, I piletræets skygge med bl.a. 8 haiku af mig. Fri Haiku 2010, I piletræets skygge kan bestilles her
Redaktørerne Lars Grannström, Johan Bergstad og Lars Vargö redigerer også WEB siden Fri Haiku.
Fri Haiku er et tidskift for haiku og haikuinspirerede digte på svensk. Det indeholder dog også digte på norsk, dansk og engelsk. Samt oversættelser af klassiske og moderne japanske haiku forfattere.Fri haiku samler således moderne frie fortolkninger af haiku og senryû formerne både hvad angår antallet af stavelser og kravene til indhold.

torsdag den 25. marts 2010

Ny polsk poesi

Ny polsk poesi
9. april 2010 - 19:30

Agnieszka Wolny-Hamkalo og Adam Zdrodowski.

Fredag d. 9. april kl. 19:30 vil Arena præsentere antologien ”Ny polsk poesi” på Forfatterskolen. De to polske digtere Agnieszka Wolny-Hamkalo og Adam Zdrodowski kommer og læser op med deres oversættere, Judyta Preis og Jørgen Monrad. Ph.d. Anna Mrozewicz fortæller (på dansk) om ny polsk litteratur. Der vil blive serveret drinks og snacks.

Der er gratis adgang.

mandag den 15. marts 2010

Erfaret

Ind imellem, når jeg mindst af alt venter mest af alt, er dine røgslør beskyttende skyer på dén himmel, jeg ikke tror på.
Så lægger jeg mig ryggen, og glor på de uforståelige mønstre de danner et sted over mig, så fjernt fra os og vores at jeg ser, hvor lidt af alt jeg fatter og hvor meget der er at forstå.

Meget nærmere kommer jeg ikke begrebet erfaring.

Heromkring

Et hegn må begynde et sted,
er man tilbøjelig til at mene, og leder.
Et tog i fart flytter
sin begyndelse hele tiden.
En kolibri er en begavet udgave
af en humlebi; og på tilsvarende vis
er det muligt at finde et nyt afsæt.
Nu er det tydeligt at ikke kun elskende,
men alle mennesker har brug for
at se det samme igen
i levende lys.
En tåge har ingen oprindelse,
hvis den har er det ikke relevant;
så det klare er afgrænset i forhold
til omgivelser af rørende beskaffenhed.
Livet i sig selv, historien,
viser tilfulde, at det, der kan siges
forud, ikke er sandt. Men alt
må vejes og findes igen.

søndag den 14. marts 2010

Fifi skyfri

*






Et et er du er du er du du er du du du er er er er den den du er da da du du du du er er da er skyfri da du et du du den du du giv du et et et et første to møder da er et er er du et du er du du den er du et du er du er du du du da er et er du er et et er er er da du er et du du du du er den du du du du et er et et er er himlen er da et et er er er er et himlen himlen er kys den er den et er den er er himlen den er er er den den er et du er et du er er et du er et du er du er du er du et et er er et er er du du du et et er er et et er den et giv et du er du er du den den du et er er du da du er du du er er er du du er er er du er er er er er er den et er den er er er himlen er et du du du er er du er du er du er er du er den da himlen dada du den du da da du da da da du et er er et du er du himlen du den du himlen du er du første du du den da den første kys du et du første du et du du du du er er du den den du du du du du du du du er er er er er er er er er er et er den er et du du du du du et er er den er er er du du du et et er er den er den er er er er du er er er den er du er er er er er er et er du du himlen er skyfri er du den er du er du du du du du den du du du er du du du er er et den er du er er du du er du er første du er du er er kys du er er du er er du du du er er du du du du er du den kys du er du du er du du et er er er er er er er er er er er du du du er et et er du er er himlen den den himlen er et er er den er den er er er er er du er den er er er du du er du er den den den himlen er.



*

Eros

Dine store, talende, mandelformede øjne
er altid
Jeg betræder verden
som min egen Tundra
Hører stilheden og alle dens længselsfulde brøl
som et ekko
en mosaik af alle de stjerneklare nætter.
En stemme fra urtiden ansporede os til vildskab.
Pinus sylvestris
Jeg savner din skygge.

Kærligheden ér.
En nunatak.

Og nord efter dem med ret fed rongo

*




Og og og ind og og og og og og og Dem og og og og med med dem og og med og og og med og vælg og og dem med og med og og med med og og og og og og og og med skyer og og med med og skyer og og og og og og og og og og og og med og og og og og med dem dem med og og og og og med og og og og og med og og med og og og med og og med og og og og med og og og og og og med og og og med og og med med med og med og og med og og dem dem følg og med og og og og og og med og.



*

På vej

jeg leder efter sandheden
leder efter sandheden
leder efter
leder
er
.
er
leder
leder efter
leder efter sandheden
jeg leder efter sandheden

MICHAËLISSphssomshave

*







Det som som som det det som som det som det det som blev som blod blev som det det det som som det som som skal som skal det som som som det skal som som det det det som jeg det som som som blev det skal skal som som det som som som det som som som skal som som som skal skal som som som som som jeg det som jeg det jeg jeg som jeg som det som som som som som det alt det som som som blod jeg jeg jeg det støv det det det som det det som som som som jeg som som blev jeg støv som blod som som det blev det som det som jeg som som jeg jeg jeg jeg jeg jeg som jeg det jeg jeg jeg det alt det som alt det som skal jeg jeg alt jeg som som som som støv det røde blod som blev som som som det som det det blev som det det det som det som som skal som det som som som som det røde jeg jeg som alt det det det som som røde som løbe det blod jeg det det det som blæst det det det det som blæst som som som alt som alt som alt det det det det det røde det jeg alt jeg det røde det som det røde jeg det jeg som det jeg jeg som blev det blev det det som røde det jeg jeg skal jeg jeg kande det det det jeg skal jeg jeg som som det jeg røde som blod røde som jeg som som som som skal som som som som jeg det som som som som som som som som som jeg jeg skal jeg det jeg det jeg jeg jeg jeg jeg det det som jeg alt alt som som blev ild som skal jeg.







*

lørdag den 13. marts 2010

DYRERIGET

spild af tid
skæmtede spøgefuglen
som stod på pinde
i husbåden neptun´s
velrennomerede bar
med topløse kakaduer
og bundløse hellefisk
på hylderne